Reply
Kilobyte Kid
trueblue
Posts: 2
Registered: ‎04-04-2013
0

My memory doesn't detect led and temp.

[ Edited ]

hello,

 

I purchased my memory in sealed package.

package labelled:

8gb kit  2 - 4gb tactical tracer  DDR3 - 1866 (PC3-14400)

BLT2CP4G3D1869DT2TXOBCJ

 

memory sticks labelled:

BLT4G3D1869DT2TXOB 16FXB

LEAD - FREE w/ XMP US

1866MHz 9-9-9-27 1.5V

 

I'm using Asus P8Z68-M pro(updated bios) - i5 3550 - Win7 64bit

Upon installing the kit with xmp figured on bios, it reads only 4gb.

Also try it in manual figured bios, still wont go.

I try each new memory module on its own, one at a time, in the system.

Stick 1 boots but stick 2 won"t.

It is sign that stick 2 is dead?

I physically see LEDs on sticks 

Led and temp not detected on MOD utility.

 

hoping for your help,

thanks

 

 

 

Community Manager
Crucial_Junket
Posts: 2,319
Registered: ‎05-25-2011
0

Re: My memory doesn't detect led and temp.

in reply to trueblue

Hi trueblue,

 

First of all I'm sorry to hear that you are having problems with your memory upgrade.  Having looked through your post it does unfortunately sound like there is a fault with one of the memory modules.

 

The modules are however fully covered by our warranty and we would be more than happy to arrange an exchange for you.  Please contact the customer service team directly HERE and we can get the memory exchanged.

 

Once again sorry for the issues you have had with this memory upgrade.

Junket, Crucial Moderator UK
________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France | Global
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
We want your feedback! Post in the Suggestion Box
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Kilobyte Kid
trueblue
Posts: 2
Registered: ‎04-04-2013
0

Re: My memory doesn't detect led and temp.

in reply to Crucial_Junket

Hello,

Sir, i have my newly replaced memory from my local distributor.

Now my PC reads 8gb RAM but unfortunately it doesn't detected LED and temp in MOD utilities.

My new RAM part number:  BLT4G3D1869DT2TXOB 4gbx2

No modification done on last PC set-up.

What Im gonna do? Please help again.

thanks

 

 

Community Manager
Crucial_Junket
Posts: 2,319
Registered: ‎05-25-2011
0

Re: My memory doesn't detect led and temp.

in reply to trueblue

Hi trueblue,

 

Thanks for posting your results and I'm sorry to hear that you are still having problems with your LED's.

 

It sounds like it's a restriction on your system and not the memory that's causing these problems.  Can you run the MOD utility as Administrator?  To do this you right click on the program and select "Run as administrator" it could be that you don't have the permissions to change the LED's at the moment and that's what's causing the problems.

 

Let us know how that goes and if you do have any problems we can investigate it further for you.

Junket, Crucial Moderator UK
________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France | Global
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
We want your feedback! Post in the Suggestion Box
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service