XMP profile dont work

Bit Baby

XMP profile dont work

[ Edited ]

Hello,
I bought a BLS2C8G4D26BFSC memory kit for my GA-Z270N-WIFI motherboard and i5-7500 Processor.

When I turn XMP profile on BIOS (ver. F4), nothing changes and if I disconnect the PC from the power supply (After a correct shutdown) computer will no longer start without resetting the BIOS.

What I'm doing wrong? Or is the memory module faulty?

 

Memory

vU5DXpV

The cpu-z screenshots are completely the same in both states (XMP on / off).

 

Thank you very much for the answer.

 

2 Replies
Bit Baby

Re: XMP profile dont work

Any answer, please ?

Community Manager

Re: XMP profile dont work

@maxXx I am sorry for the delay in reply. I pulled up the specifications for both your motherboard and it appears that the CPU is what is causing the issue. 

2017-09-26_14-43-38.png

 

Your CPU only supports 2400 mhz and since memory runs faster you would see potential issues like the one you describe. More information describing this limitation can be found here.  Please let me know if you have any other questions or concerns. 

YogiH, Crucial Moderator, US


________________________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France | Global
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
We want your feedback! Post in the Suggestion Box
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Want to be a Super User?