MX500 2TB SSD Drive not showing

Kilobyte Kid

MX500 2TB SSD Drive not showing

I installed the 2TB drive and everything worked like a charm. But when I go to "my computer" it does not show the new hard drive. It still shows the old drive and it's storage capacity. I did install the Crucial Storage Executive and it shows the drive but it also still shows the old C drive that was there before. Anyone know how I can correct this?

7 Replies
JEDEC Jedi

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

If you mean you're trying to use it as a secondary drive then you need to go to windows control panel -> admin tools -> computer management -> disk management.

Then initialise the drive

 

If you're trying to replace your existing drive then forget the above and either:

install Windows to the new drive (you are best off disconnecting your old drive before doing this) - you can reconnect it after Windows is installed

or clone your old Windows install to your new drive

_______________________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France |
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Want to be a Super User?
Kilobyte Kid

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

Sorry I replaced the drive. Cloned it and then installed in my Laptop.

 

 

JEDEC Jedi

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

Most laptops can only take one drive.  So if you installed the SSD in your laptop then surely that's the drive it's using?  If you can fit two drives - does it work if you remove your old drive?

_______________________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France |
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Want to be a Super User?
Kilobyte Kid

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

Yes I replaced the old drive. The new drive is in and works great but when I go to "my computer" it still shows the specs for the old drive and not the new drive. I replaced the 500GB drive that was in there with the new 2TB drive but it still shows the old specs for the 500GB drive. Really odd.

JEDEC Jedi

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

I'm not sure what you mean by old specs.  Do you mean you're only seeing the drive as 500GB?  If so you likley just need to resize the partition.  You should be able to do this from the aforementioned control panel -> admin tools -> computer management -> disk management

 

https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html is good if the above won't let you do it.

 

 

If this isn't what you mean, are you able to clarify your problem please?  Perhaps a screenshot showing the issue?

_______________________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France |
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Want to be a Super User?
Kilobyte Kid

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

The wizard did the trick, thanks

Highlighted
JEDEC Jedi

Re: MX500 2TB SSD Drive not showing

You're welcome. Glad it helped. Smiley Happy

_______________________________________
How do I know what memory to buy?
Shop for your region: US | UK | EU | France |
I think my memory is bad. What do I do now?
FAQs and Top Forum Solutions
Did a user help you? Say thanks by giving Kudos!
Still need help? Contact Customer Service
Want to be a Super User?