Write Speed Problem @MX100 512GB

Kilobyte Kid

Write Speed Problem @MX100 512GB

  • GIGABYTE GA-Z68X-UD5-B3
  • Marvell 88SE9128 chipset
  • Fresh Install - Windows 8.1 Pro
  • Newly installed MX100 512GB

And having issues with write speed shown below:

 

[ATTO Disk Benchmark v2.47]

 

 

[AS SSD Benchmark v1.7.4739.38088]

4 Replies
JEDEC Jedi

Re: Write Speed Problem @MX100 512GB


aiden wrote:
  • Marvell 88SE9128 chipset

You're definately not using the above.  Because it is nowhere near as fast as your benchmarks show. Smiley Happy

 

Kilobyte Kid

Re: Write Speed Problem @MX100 512GB

I've just removed the SSD used my brothers PC thats on "ASRock Extreme 4"

 

and this is the same SSD test on his mobo:

 

 

 

That looks great but don't get anything similar on my machine.

 

 

What could be the problem on my end ? I'm not occupying the SSD while doing the tests, i've turned off Anti-viruses ,etc.

 

Why are my results fluctuating especially the write speed.

 

ps: It says it's running Marvell for storage interface controller. Here

JEDEC Jedi

Re: Write Speed Problem @MX100 512GB

To get those speeds: it'd have to be running on this:

"Chipset:

  1. 2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices"

 

which would be intel ports.

 

The Marvell is provided just to increase the number of ports beyond that provided by the Intel chipset and it maxes out at 380MB/sec

 

 

 

As to the problem... power saving settings perhaps?  In Windows control panel or BIOS?

Kilobyte Kid

Re: Write Speed Problem @MX100 512GB

I've solved the problem.

 

I just disabled "C3/C6 State Support" in Bios (I've got a Gigabyte Z68X-UD5-B3 motherboard)

 

and after I disabled it, I was able to get these results below :

 

 

Which is better now. However, now I have another problem because i disabled the C3/C6 state.

 

 

on idle it's running at 3.5 GHz

 

I'll go ahead update my BIOS and enable that state and see if it still has the same problem.